Ravne strešne plošče so nam predstavljale nov izziv

Do sedaj smo imeli doma vedno kar nekaj dela s postavljanjem raznih strešnih kritin, saj smo živeli na vasi in na kmetiji, kar pa je pomenilo, da nas je vedno čakalo kakšno delo, kjer smo postavljali kakšen manjši hlev, ter ga je bilo potrebno prekriti s streho. Tako pa smo imeli že kar nekaj izkušenj z pokrivanjem strešnih kritin.

Sedaj pa nas je ob selitvi čakal nov izziv. Ta pa je bil, ko smo se preselili v neko hišo, katero je bilo prej potrebno kar dobro prenoviti. Tako pa je bil velik del te prenove, oziroma renovacije, ravno streha. Ta pa je bila zasnovana tako, da je bila ravna, s čimer pa še nismo imeli opravka. Vseeno pa smo se lotili tega izziva, ter smo se odločili, da bomo obdržali ta raven izgled strehe, ter smo tako kupili ravne strešne plošče, s katerimi bi prenovili streho.

Ravne strešne plošče so nam predstavljale nov izziv

To delo pa je zahtevalo še veliko več, kot le to, da bi postavili te ravne strešne plošče. Morali smo sicer še narediti ustrezno izolacijo strehe, saj je tudi stara izolacija bila že kar zanič. Tako pa smo imeli na rokah kar nekaj dela tudi po tem, ko so se postavile ravne strešne plošče.

Ključno pri temu, ko izdelujemo ravno streho, je tudi to, da ustvarimo nek način, kako se bo voda odvajala dol s strehe. To pa zato, ker ravne strešne plošče nimajo nobenega naklona, kar pa pomeni, da se bo brez kakšnega odvajalnega sistema, voda zadrževala na strehi, kar pa bo povzročilo svoje težave. 

Tako pa smo imeli nato še kar nekaj premišljevanja in pa dela pred sabo, da smo ugotovili, kako se bomo lotili tega problema. Na koncu pa nam je uspelo, ter smo tako uspešno prenovili to ravno streho, katera pa nam je sedaj zelo všeč, saj se zelo lepo prilega izgledu naše hiše.